FARIÑA

FARIÑA

Editorial:
NAVONA
Año de edición:
Materia BIC
España
ISBN:
978-84-17181-41-3
Páginas:
336
Encuadernación:
Bolsillo
Disponibilidad:
Envío en 3 días.

18,90 €
Añadir a cesta
Envío en 3 días.

Coca, farlopa, perico, merca, Fariña...

Galícia no havia comercialitzat mai cap producte amb tant èxit. Tot i que ara sembli un malson llunyà, durant els anys noranta el 80% de la cocaïna entrava a Europa per les costes gallegues. A part d'una situació geogràfica privilegiada, Galícia disposava de tots els ingredients necessaris per convertir-se en una «nova Sicília»: endarreriment econòmic, una centenària tradició de contraban per terra, mar i ria, i un clima d'admiració i tolerància envers una cultura delictiva heretada de l'època dels «inofensius» i «benefactors» capos del tabac. Els clans, poderosos i hermètics, van créixer en un ambient d'impunitat que es va afermar gràcies a la desídia (si no complicitat) de la classe política i de les forces de seguretat.
A través de testimonis directes de capos, pilots de planeadoras, penedits, jutges, policies, periodistes i mares de toxicòmans, Nacho Carretero retrata minuciosament un paisatge criminal amb freqüència subestimat. A l'imaginari popular, el costumisme kitsch de capos amb esclops i rellotges d'or ha desdibuixat el potencial destructiu d'un fenomen que va arrasar el teixit social, productiu i polític de Galícia.
Fariña inclou, a més, un examen com no s'havia fet mai dels clans que segueixen actuant avui dia. Perquè, en contra de la creença mediàtica i popular tal com demostra aquest llibre, el narcotràfic segueix viu a Galícia.
No s'ha d'oblidar el que encara no s'ha acabat.


Nacho Carretero (A Coruña, 1981). De la seva experiència com a cambrer de menjar ràpid va aprendre que no volia ser cambrer de menjar ràpid. De manera que es va posar a escriure. Va iniciar-se en oficines de redacció i després en va fugir per ser freelance. Va ser llavors que va començar a publicar en qualsevol mitjà escrit que tingués a tret, des de Jot Down fins a XL Semanal, passant per Gatopardo, El Mundo o El Español. Ha escrit sobre el genocidi de Rwanda, sobre el virus de l'Ebola a l'Àfrica, sobre Síria, sobre la seva tia Chus i fins i tot sobre el seu estimat Deportivo de La Coruña. Actualment fa de reporter a El País. Explicar la història del narcotràfic gallec era un somni periodístic que tenia encastat al cervell des que era un neno.

CARRETERO, NACHO
Nacho Carretero (A Coruña, 1981) ha publicado en todo medio escrito que se le ponía a tiro, desde Jot Down hasta XL Semanal pasando por Gatopardo, El Mundo y El Español. Escribió sobre el genocidio de Ruanda, sobre el ébola en África, sobre Siria, sobre su tía Chus y hasta sobre su amado Deportivo de La Coruña. Contar la historia del narcotráfico gallego era un sueño periodístico enquistado en su cerebro desde que era un neno, de ahí salió su libro Fariña. Desde septiembre de 2016 trabaja en El País.

Otros libros del autor

 • EN EL CORREDOR DE LA MUERTE
  Titulo del libro
  EN EL CORREDOR DE LA MUERTE
  CARRETERO, NACHO
  Nacho Carretero lleva años investigando el caso de Pablo Ibar y manteniendo contacto, en persona y por correspondenc...
  Envío en 3 días.

  19,90 €